Powerbaas P1 Meter zonder abonnement

Powerbaas is een innovatieve P1-meter die je inzicht geeft in je energieverbruik zonder dat je een abonnement nodig hebt. In tegenstelling tot veel concurrenten biedt Powerbaas uitgebreide functionaliteiten zonder extra maandelijkse kosten. Dit maakt Powerbaas een aantrekkelijke optie voor huishoudens die hun energieverbruik willen monitoren en optimaliseren zonder zich zorgen te maken over terugkerende kosten.

Lees meer »

Gaslek ontdekt met behulp van de Powerbaas P1 Meter

Wij hoorden van een klant dat de Powerbaas P1 meter geholpen had met het vinden van een gaslek. De klant was op vakantie en zag dat er continu een beetje gas werd verbruikt. Als je een CV-ketel hebt kan het gebeuren dat er af en toe wat gas verbruikt wordt, maar als de verwarming uit staat is dat maar heel weinig. Het verbruik wat hier optrad was verdacht. Na wat onderzoek bleek dat er een gaslek was in de garage, waar een oude leiding lag die lekte. Als een gaslek groot genoeg is kun je dit ruiken, maar in een garage die minder geïsoleerd is, valt het niet zo snel op.

Lees meer »

Salderingsregeling zonnepanelen blijft voorlopig bestaan

De salderingsregeling in Nederland is een regeling die mensen met zonnepanelen in staat stelt om de zelf opgewekte stroom die ze niet direct verbruiken, terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Deze teruggeleverde stroom mag je vervolgens ‘wegstrepen’ tegen je totale stroomverbruik. Je betaalt dus alleen het verschil tussen wat je hebt afgenomen en wat je hebt teruggeleverd.

Lees meer »

Powerbaas slim schakelen met KlikAanKlikUit en Shelly

Powerbaas maakt het eenvoudig om apparaten te bedienen, dankzij de compatibiliteit met klik-aan-klik-uit schakelaars. Dit wordt mogelijk gemaakt door de ingebouwde zender in de Powerbaas P1 Meter. Momenteel wordt er tevens gewerkt aan het integreren van ondersteuning voor Wi-Fi stekkers van Shelly, waardoor gebruikers een breder scala aan apparaten kunnen aansturen via het Powerbaas systeem.Zowel Shelly als Klik-aan-klik-uit bieden schakelaars aan die betaalbaar zijn en goed verkrijgbaar zijn op de markt. Hierdoor kunnen Powerbaas gebruikers op een kosteneffectieve manier diverse apparaten bedienen. Met Powerbaas heeft u niet de verplichting om dure eigen schakelaars van het Powerbaas merk aan te schaffen; wij bieden simpelweg ondersteuning voor betaalbare oplossingen die u mogelijk al thuis heeft!

Lees meer »

Powerbaas P1 Meter - Nu Naadloos Geïntegreerd met Homey

In de wereld van slimme woningautomatisering is het cruciaal om de controle te hebben over energieverbruik. Een van de meest waardevolle tools hiervoor is de Powerbaas P1 Meter, en goed nieuws voor Homey-gebruikers - het is nu volledig geïntegreerd met het Homey-platform. Deze synergetische samenwerking opent de deur naar geavanceerde energiebewaking en stelt huiseigenaren in staat om hun slimme meter moeiteloos uit te lezen via de vertrouwde interface van Homey

Lees meer »

Ondersteuning Slimme Meters P1 en Powerbaas

In de afgelopen maanden hebben onze gewaardeerde klanten met succes verschillende slimme meters getest, en we zijn verheugd om aan te kondigen dat Powerbaas nu compatibel is met een nog breder scala aan slimme meters. Deze integratie opent de deur naar een naadloze en geavanceerde energiemonitoring- en beheerervaring.

Lees meer »

Nieuwe opzet App homescherm

Ontdek de frisse wind in de recente update van de Powerbaas App! Op het vernieuwde homescherm hebben we de lay-out aangepast, waardoor de essentiële informatie nu duidelijker zichtbaar is. Je huidige netto verbruik staat nu centraal, waardoor je snel inzicht hebt in je actuele energiegebruik.We blijven niet stilzitten en werken continu aan de verbetering van de app. Nieuwe features worden regelmatig toegevoegd, en we nodigen je uit om onze blogs en social media kanalen te volgen voor de laatste updates. We zijn enthousiast over de voortgang en blijven streven naar een gebruiksvriendelijke ervaring. Dank voor je vertrouwen in Powerbaas!Het je ideeën of suggesties voor verbeteringen, of heb je wensen voor nieuwe features? Laat het ons weten via het contactformulier.

Lees meer »

Bespaar geld en energie met slimme stekkers en Powerbaas: verminder sluimerverbruik!

We hebben allemaal wel eens gehoord van sluimerverbruik, ook bekend als stand-by verbruik. Dit is het energieverbruik van apparaten wanneer ze niet actief worden gebruikt, maar wel zijn ingeschakeld. Dit sluimerverbruik kan aanzienlijk zijn en kan leiden tot onnodige energierekeningen en onnodige CO2-uitstoot. Vooral 's nachts kan het sluimerverbruik van apparaten voor onnodige kosten zorgen. Gelukkig zijn er manieren om het sluimerverbruik te verminderen, zoals het gebruik van slimme klik-aan-klik-uit stekkers en de Powerbaas-module met app.

Lees meer »

Actieve splitter P1 slimme meter

Als je thuis een slimme meter hebt, dan weet je dat het aansluiten van meerdere apparaten hierop soms best lastig kan zijn. Gelukkig is er nu een oplossing: de Powerbaas P1 actieve splitter. In deze blog post vertellen we je alles wat je moet weten over deze handige splitter.

Lees meer »

Powerbaas komt met plug & play pakket en iOS App!

Daar is hij dan: Het Powerbaas kant-en-klaar pakket met iOS App! Na een tijd alleen gefocust te hebben op de do-it-yourself-ers, breiden we nu uit met een kant-en-klaar pakket met App, waarmee je heel eenvoudig je slimme meter zelf uit kunt lezen.

Lees meer »

Tips om goedkoop energie te besparen

In de vorige blog hebben we stilgestaan bij hoe je energie kunt besparen door tochtstrips te plaatsen bij deuren en ramen. In deze blogpost staan we stil bij andere eenvoudige tips om energie te besparen.

Lees meer »

Energie besparen met tochtstrips

Door de huidige energietarieven zijn we allemaal op zoek naar manieren om geld te besparen. De een koopt (extra) zonnepanelen en probeert zoveel mogelijk elektrisch zijn huis te verwarmen, de ander schakelt over op een (hybride-)warmtepomp om gas te besparen. Daarnaast is het isoleren van dak, vloer en muur ook zeer populair.

Lees meer »

Airco met zonnepanelen, de perfecte combi!

Een airco kan perfect gecombineerd worden met zonnepanelen. Op momenten dat je verkoeling het hardst nodig hebt, is er grote kans dat de zon uitbundig schijnt, en je een overschot hebt aan zonne-energie van de zonnepanelen.

Lees meer »

Thuis elektrische auto opladen met zonnepanelen

Er zijn verschillende laadpalen op de markt waarbij de elektrische auto alleen opgeladen wordt als er een overschot aan zonne-energie is opgewekt door zonnepanelen. Deze laders meten hoeveel de zonnepanelen opwekken en passen het vermogen aan de beschikbare zonne-energie aan.

Lees meer »