Hoe koppel ik mijn GoodWe omvormer aan Powerbaas P1 Meter? (beta)

Gepubliceerd op 29 maart 2024 om 09:13

Stap 1 - Controleer of de juiste firmware versie is geïnstalleerd

Om zonnepaneel omvormers te kunnen koppelen aan de Powerbaas P1 Meter, is het van belang dat de juiste firmware op de Powerbaas P1 Meter staat geïnstalleerd. 
Vanaf versie v53 is deze functionaliteit beschikbaar.
Controleer in de App of je de juiste versie hebt geïnstalleerd, ga hiervoor naar 'Instellingen' > 'Powerbaas module', zie screenshot hiernaast.


Stap 2 - Open de webserver op de Powerbaas P1 Meter

Open op je telefoon of computer een browser, bijvoorbeeld Chrome of Firefox, en ga naar de volgende url: http://powerbaas.local/config
Werkt deze niet? Vervang dan 'powerbaas.local' door het ip adres dat je in het screenshot bij stap 1 ziet, in dit geval dus: http://192.168.2.23/config

Er opent nu een website, die draait op de module, en hier kunnen we benodigde instellingen voor het koppelen van de omvormers invoeren.

Klik op 'GoodWe API', er opent zich nu een formulier, ga verder bij stap 3.

 


Stap 3 - Voer API Key en Plant ID in

Om de Powerbaas P1 Module toegang te geven tot de gegevens uit de GoodWe omvormer, kun je het username en password gebruiken die je ook voor de app van GoodWe gebruikt.

Als laatste is er nog een mogelijkheid om een 'Daytopper API Key' op te geven. Vind je het leuk om je zonnepanelen opbrengst met je vrienden te vergelijken? Dit kan door onze unieke samenwerking met Dagtoppers!
Zie voor meer informatie: https://solar-daytopper.com


Stap 3 - GoodWe zonnepanelen opbrengst bekijken in de App

In de vorige stap op 'Submit' geklikt? 
Dan wordt het nu 10 minuutjes wachten, en dan komt de eerste data de app binnendruppelen!

Open de App, en ga naar 'Instellingen > Toon Data' en je ziet dat er nu een extra vinkje is bijgekomen 'Zonnepanelen'. Zet dit vinkje aan, en je zult zien dat op het Homescherm nu meer informatie beschikbaar is, en ook zijn er extra grafieken bijgekomen op het 'historie' tabblad.

Veel plezier met je extra data!
Kom je er niet uit? Neem contact met ons op, we helpen graag!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.