Salderingsregeling zonnepanelen blijft voorlopig bestaan

Gepubliceerd op 16 maart 2024 om 11:25

Wat is de salderingsregeling

De salderingsregeling in Nederland is een regeling die mensen met zonnepanelen in staat stelt om de zelf opgewekte stroom die ze niet direct verbruiken, terug te leveren aan het elektriciteitsnet. Deze teruggeleverde stroom mag je vervolgens ‘wegstrepen’ tegen je totale stroomverbruik. Je betaalt dus alleen het verschil tussen wat je hebt afgenomen en wat je hebt teruggeleverd.

Plannen om de salderingsregeling af te schaffen verworpen

Het kabinet was van plan de regeling stap voor stap af te bouwen vanaf 1 januari 2025 tot 2031 naar 0%. Echter, de Eerste Kamer heeft dit wetsvoorstel verworpen. Daardoor blijft de salderingsregeling voorlopig bestaan. Dit betekent dat zonnepanelen nog steeds een aantrekkelijke investering zijn. Goed nieuws voor iedereen met zonnepanelen dus.

Toekomst nog onduidelijk

Na de verwerping van het wetsvoorstel voor de afbouw van de salderingsregeling door de Eerste Kamer, is het kabinet nu aan het nadenken over het aanpassen van het wetsvoorstel. De exacte plannen zijn nog niet bekend, maar de intentie blijft om de regeling op een bepaald moment af te bouwen. Ondertussen blijft de huidige salderingsregeling van kracht. Dit betekent dat huishoudens en kleine bedrijven nog steeds de elektriciteit die ze met hun zonnepanelen opwekken en terugleveren aan het net, kunnen wegstrepen tegen hun energieverbruik.

Powerbaas P1 Meter

€ 49,95

Powerbaas P1 Meter

€ 49,95

Wat kun je met Powerbaas?
Met de Powerbaas App kun je je huidige verbruik zien, grafieken met je historische verbruik bekijken per uur dag, maand en jaar voor zowel gas als stroom!

Word baas over je eigen stroom, en gebruik de App om apparaten slim aan en uit te schakelen. Zo is het mogelijk om apparaten aan te zetten wanneer je zonnepanelen energie opwekken.

Heb je een dynamisch energiecontract waarbij de stroomprijs per uur verandert? Powerbaas maakt het mogelijk om apparaten automatisch aan te zetten op momenten dat de stroom goedkoop is!

Powerbaas heeft geen abonnement!
Bij Powerbaas zit je niet vast aan een abonnement en zijn er geen extra maandelijkse kosten. Je blijft wel up-to-date met de nieuwste features en verbeteringen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.