Thuis elektrische auto opladen met zonnepanelen

Gepubliceerd op 15 maart 2022 om 13:51

Bestaande oplossingen

Er zijn verschillende laadpalen op de markt waarbij de elektrische auto alleen opgeladen wordt als er een overschot aan zonne-energie is opgewekt door zonnepanelen. 
Deze laders meten hoeveel de zonnepanelen opwekken en passen het vermogen aan de beschikbare zonne-energie aan.

Het mooie van deze methode is dat exact het overschot aan energie in de auto wordt geladen. Het nadeel is dat je moet beschikken over een lader die deze functionaliteit biedt, en deze laadpalen zijn vaak een stuk duurder.

Wanneer het salderen in Nederland wordt afgebouwd, wordt het steeds interessanter om zoveel mogelijk energie die je opwekt zelf te gebruiken. Zonnepanelen en een elektrische auto is dan een perfecte combinatie!


Slim elektrische auto laden met zonnepanelen met Powerbaas

Powerbaas biedt een heel simpele en goedkope oplossing, om toch je auto te kunnen laden op momenten dat je een overschot hebt aan zonne-energie.

Iedere elektrische auto wordt geleverd met een zogenaamde 'granny'-charger of 'druppel'-lader. De term 'druppel' kan een beetje misleidend zijn: de lader is uiteraard een stuk langzamer dan een laadpaal, maar we hebben het toch wel over 1700 tot 3700 watt. 

Met een Powerbaas-module + een Klik-Aan-Klik-Uit-schakelaar kun je nu de granny-lader smart maken!
Hoe? Met de Powerbaas-app is het mogelijk om de Klik-Aan-Klik-Uit-schakelaar zo in te stellen, dat hij aan gaat bij een bepaalde hoeveelheid overschot aan zonne-energie, en weer uit op het moment dat er geen overschot meer is. 

Op deze manier kun je je simpele lader smart maken, zonder grote uitgaven te hoeven doen! 


Toekomst met variabele uurtarieven

Het is de verwachting dat in in de toekomst energiecontracten niet gesloten worden op basis van een vast tarief, maar dat er per uur een ander tarief gaat gelden. Wanneer er dan op de markt een overschot is, kunnen er uren zijn waarop stroom heel goedkoop of zelfs gratis afgenomen kan worden. Met Powerbaas wordt het mogelijk om ook in die situatie de lader aan te zetten, zodat je je auto zo goedkoop mogelijk kan opladen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.