Airco met zonnepanelen, de perfecte combi!

Gepubliceerd op 13 mei 2022 om 10:52

Slim je huis verkoelen met zonnepanelen

Een airco kan perfect gecombineerd worden met zonnepanelen. Op momenten dat je verkoeling het hardst nodig hebt, is er grote kans dat de zon uitbundig schijnt, en je een overschot hebt aan zonne-energie van de zonnepanelen.

Met Powerbaas wordt het mogelijk om je airco automatisch aan te zetten op die momenten! 

Door je eigen opwek op deze manier optimaal te gebruiken, heb je minder te salderen, waardoor je bij het afbouwen van de salderingsregeling meer geld gaat besparen.

 


Toekomst met variabele uurtarieven

Het is de verwachting dat in in de toekomst energiecontracten niet gesloten worden op basis van een vast tarief, maar dat er per uur een ander tarief gaat gelden. Wanneer er dan op de markt een overschot is, kunnen er uren zijn waarop stroom heel goedkoop of zelfs gratis afgenomen kan worden. Met Powerbaas wordt het mogelijk om ook in die situatie de airco aan te zetten, zodat je je huis zo goedkoop mogelijk kunt verkoelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Robbert Teggelove
7 maanden geleden

hallo Gerard, hoe kan de airco geschakeld worden met de powerbaas app? Kan een airco via kika geschakeld worden simpelweg door de voeding aan/uit te zetten? Normaal staat de airco dacht ik standby en zet je hem met de afstandsbediening aan? Heb momenteel geen airco dus kan het niet testen.

Gerard Oudenampsen (Powerbaas.nl)
7 maanden geleden

Dag Robbert,

Het is zeker mogelijk om de airco achter een KaKu schakelaar te zetten. Veel airco's gaan verder op de laatst ingestelde stand nadat de stroom er af en op is geweest.

Het te vaak aan en uitzetten van een warmtepomp (airco in dit geval) is overigens niet bevorderlijk voor de levensduur, dus hou daar wel rekening mee!

Ook is het zo dat wanneer je de airco netjes uitzet met de afstandsbediening dat hij een soort van afsluitprocedure volgt, en ook de klep netjes dichtgaat. Dit overrule je allemaal als je echt hard de stroom eraf haalt middels een KaKu stekker.

We zijn ook bezig met de ondersteuning van een slimme infrarood afstandsbediening die via Powerbaas aangesproken kan worden, maar daar zit nog wat ontwikkeltijd in, dus voorlopig nog niet beschikbaar.