Energie besparen met tochtstrips

Gepubliceerd op 7 oktober 2022 om 13:42

Eenvoudig en goedkoop geld besparen

Door de huidige energietarieven zijn we allemaal op zoek naar manieren om geld te besparen. De een koopt (extra) zonnepanelen en probeert zoveel mogelijk elektrisch zijn huis te verwarmen, de ander schakelt over op een (hybride-)warmtepomp om gas te besparen. Daarnaast is het isoleren van dak, vloer en muur ook zeer populair.

We staan veel meer stil bij ons energieverbruik dan vroeger. Wat we voor lief namen, gaan we nu bewust mee om. De tijd van goedkope energie is voorbij. Ook door het kunnen monitoren van ons energieverbruik middels de slimme meter, worden we ons bewust van het verbruik van apparaten in ons huis. Op zoek naar een slimme meter P1 monitor? Kijk in onze webshop voor een Powerbaas module.

Hoewel dit allemaal goede initiatieven zijn, vergeten we een belangrijke eerste stap, namelijk tocht het huis uitwerken!


Tochtstrips voor onder de deur

Je kunt je huis nog zo goed geïsoleerd hebben, maar als er tocht van de ene kant naar de andere kant van het huis kan trekken, verdwijnt die duur opgewekte warmte zo naar buiten!
Het is erg eenvoudig om tochtstrips onder de deuren in je huis aan te brengen, zodat de tocht niet door je huis trekt. Op deze manier blijft het ook mogelijk om bepaalde ruimtes te ventileren, zonder dat je alle warmte in de rest van je huis kwijtraakt.


Tochtstrips voor bij het raam

Behalve tocht tegengaan tussen verschillende ruimtes, is het ook van belang ervoor te zorgen dat er überhaupt geen tocht binnen kan komen. Een van de belangrijkste oorzaken van ongewenste tocht, zijn kieren bij ramen. Deze kieren zijn ook goed met tochtstrips af te dichten.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.